Single op Valentijn? Maak er een feestje van!

6296643306_c3e2de2ba8_bDeze week geven media over de hele wereld tips om Valentijn te overleven als single. Maar wie zegt dat vrijgezel zijn automatisch betekent dat je een hekel hebt aan Valentijn? Sommige singles vieren het ook. En terecht. Het is een goede gelegenheid om nog eens af te spreken met onze single vriend(inn)en. Er is voor iedereen wel een leuke manier om Singles Day te vieren.

1. Als je wil gaan feesten, kan je altijd terecht op Facebook. Kijk eens of er rond Valentijn toevallig vrijgezellenfeestjes gepland zijn in je buurt. In Leuven is er bijvoorbeeld al een SinglesOnly evenement gepland. Als je iets leuks vindt om naartoe te gaan, nodig dan gerust een paar single vriendinnen of vrienden uit om je te vergezellen. Maak van de gelegenheid gebruik om je mooi te maken.

2. Je kan ook het feestje naar je thuis brengen. Nodig een paar single vrienden of vriendinnen uit om samen Valentijn te vieren. Is je huis te klein of ben je bang dat ze de boel gaan afbreken, dan kan je natuurlijk met z’n allen op café of in een discotheek afspreken.

Tip: als er meer dan genoeg ruimte is, vraag je single vrienden dan zeker om ook hun single vrienden uit te nodigen. Dit is de perfecte manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

9491922949_0d875e3182_z

3. Organiseer de vrijgezellenavond die je anders misschien nooit zal hebben (want, je weet wel, wij single ladies beginnen er soms toch eens aan te twijfelen of we ooit wel zullen trouwen). En aangezien vrijgezellenavonden fantastisch zijn, kan je het evengoed nu al organiseren. Dat neemt niemand je nog af, toch? Hier zijn alvast een paar ideetjes:

  • Maak samen cocktails. Je kan cocktails maken met een paar recepten van het internet, of misschien is een workshop een goed idee? Wie weet leer je er een paar nieuwe technieken. Een kookcursus of samen eten maken is een leuk alternatief.
  • Bezoek een helderziende en stel alle vragen die je altijd al eens willen stellen hebt. “Zal ik ooit nog een leuke man aan de haak slaan, Madame Lenormand?”
  • Stel een bucketlist op. Maak elk apart een lijstje van alle dingen die jullie dit leven nog willen doen. Als jullie klaar zijn, overlopen jullie elk lijstje. Misschien zijn er wel dromen die jullie samen kunnen waarmaken?
  • Organiseer een spelletjesavond – als in ‘drankspelletjes’. Telkens je verliest bij klassieke spelletjes als Pictionary of Twister, doe je shots.
  • Daag elkaar uit als jullie samen iets gaan drinken in een bar. Wie zal er eerst de telefoonnummer van die hunk bemachtigen? En slaagt je vriendin erin om een man haar een drankje te laten trakteren?

Tip: ontdek hier meer ideetjes voor vrijgezellenavonden.

how

4. Mocht je het nog niet begrepen hebben: Valentijn vieren draait niet om cadeautjes uitwisselen. Een memorabele avond hebben met de mensen die je graag ziet, is belangrijker. Dus stel niet voor om cadeautjes voor elkaar te kopen. Dat geld kan je beter spenderen aan een activiteit die jullie allemaal leuk vinden.

  • Ga samen shoppen
  • Ga naar een film kijken in de bioscoop
  • Kijk thuis in de zetel naar jullie favoriete romantische films

Denk eraan dat een hartvormige doos gevuld met pralines niet luider ‘ik hou van je’ kan zeggen dan een zak popcorn.

Tip: de film How  To Be Single is net uit. Bekijk de trailer hier.

2799730142_95ac75418b_z

5. Trek er anders eens een weekendje op uit met de meisjes? Het hoeft niet duur te zijn. Het hoeft ook geen maanden op voorhand geboekt te worden. Er zijn zelfs mogelijkheden voor lastminute beslissers.

  • Plan een (city)trip naar het buitenland. Bij voorkeur ergens waar het warm is en waar alle dagen gefeest wordt, zoals Ibiza of Las Vegas. Probeer klassieke romantische bestemmingen als Parijs of Venetië te vermijden. Die zijn veel te duur nu.
  • Vertrek op roadtrip en ga glampen of kamperen in het bos. Leven zonder elektriciteit is een bonus. Zeker als een van je vriendinnen over haar ex probeert te geraken. Tegen de tijd dat jullie terug thuis zijn, zullen de romantische posts allicht weer van Facebook verdwenen zijn.
  • Vrijwillig dierenverzorger voor een dag, zegt dat je iets? Je kan met een paar vriendinnen een dagje gaan meehelpen op een boerderij of misschien in een dierentuin. Of misschien is de workshop koeknuffelen wel iets voor jullie. Naar verluidt is het heel rustgevend.
  • Laat je lichaam en geest tot rust komen op de traditionele manier: reserveer een kuuroord. De ideale manier om met je vriendinnen een dagje rustig bij te kletsen over vanalles en nog wat. En gemasseerd worden door knappe mannen, dat nemen we er uiteraard graag bij.
  • Hou een ouderwetse sleepover. Nodig een paar vriendinnen uit en vul jullie avond in met een of meerdere van de bovenvermelde activiteiten. Sleepovers zijn goedkoop, gezellig en altijd plezant!

tumblr_mgldye3mau1qeog6uo1_500

6. Valentijn hoef je niet noodzakelijk met je vrienden te vieren. Je kan je prima in je eentje amuseren als je daar zin in hebt – want jezelf graag zien is natuurlijk ook belangrijk. Je hebt nieteens veel nodig om er een memorabele avond van te maken. Doe jezelf een bos bloemen cadeau, amuseer je me iets dat je graag doet, kijk naar je favoriete film of koop eindelijk eens van die gebakjes waar je altijd naar zit te staren als je bij de bakker bent. Want je bent het waard 😉

7. Wat je ook doet, vermijd restaurants indien mogelijk. Ze zitten allemaal stampvol met verliefde koppeltjes en van de prijzen zou je wel eens achterover kunnen vallen. Kook zelf iets lekkers of ga naar je favoriete pizzaman. Misschien voelt hij zich wel eenzaam of verdrietig omdat hij moet werken op Valentijn. Vrolijk hem op en je wordt er zelf ook vrolijk van.

Grootouders (Ben Smith/Flickr)

8. Bezoek je grootouders. Altijd fijn om je familie nog eens te zien, toch? En je bezoek komt misschien wel op het juiste moment. Want de kans bestaat dat je grootvader Valentijn veel te commercieel vindt en dat hij het dus weigert te vieren. Als dat het geval is, zal je oma misschien wel een luisterend oor kunnen gebruiken om tegen te klagen. Als jij er voor haar bent, zullen zowel je oma als je opa je dankbaar zijn. Misschien gaat je oma zelfs zuchten en zeggen dat je maar blij moet zijn dat je nog alleen bent. In dat geval zou het kerstfeestje dit jaar wel eens aangenamer kunnen verlopen. Na je bezoek voel je je gegarandeerd opgelucht over het feit dat je single bent. En iedereen is gelukkig!

Plaats een reactie