Reizen plannen als vrijgezel

12524429583_ca94b9cf08_b-bew‘Alleen zijn’ betekent niet dat je de wereld niet meer rond kan reizen. Dat is wat je net wel moet doen. Oké, het kan even duren voordat je het juiste reisgezelschap gevonden hebt, maar dankzij onze tips zal jij zalige trips kunnen maken.

Je bent jong en ongebonden, dus natuurlijk wil je zo veel mogelijk van de wereld zien. Maar blijkbaar ontdekken flink wat singles – vooral twintigers – dat het niet altijd gemakkelijk is om vakanties te plannen als je maar alleen bent. Daarom helpen wij je op weg.

STAP 1: ontdek wat jij wil
Denk eerst eens even na over welke bestemmingen jij graag zou willen bezoeken. Als je nog geen bucketlist gemaakt hebt, is het nu de moment. Een bucketlist helpt je namelijk om gefocust te blijven op wat jij uit je vakantie wil halen. Want anders grijp je misschien de eerste reiskans die je voorbij ziet komen. En als je die reis om te beginnen al niet bijzonder graag wou maken, bestaat de kans dat je er toch niet zoveel van zal kunnen genieten.

Is het voor jou allemaal eender? Dan helpen we je even om een beter beeld te krijgen van waar je graag naartoe zou willen reizen. Beantwoord deze vragen:

  • In welke periode zou je graag op reis willen gaan?
  • Hoeveel dagen wil/kan je vakantie nemen?
  • Is er een bestemming die je altijd al willen bezoeken hebt? (nu is het de moment!)
  • Verkies je een warme of een koude locatie?
  • Ben je een natuurliefhebber of ga je liever steden ontdekken?
  • Hoe ver wil je reizen?
  • Zit je er iets mee in om in een tent te slapen? Of op iemands sofa?
  • Hoe actief denk je dat je zal willen zijn tijdens je reis?
  • Is er een activiteit die je altijd al willen doen hebt?

Surf girl (Kanaka Menehune/Flickr)

STAP 2: kies je reisstijl
Sta even stil bij hoe je graag zou willen reizen. Er zijn tegenwoordig gelukkig flink wat opties om uit te kiezen: alleen reizen (misschien niet het beste idee als je een gevaarlijke bestemming kiest, maar desondanks is het wel in opmars), groepsreizen (meestal via een reisagentschap en met mensen van jouw leeftijd die je tijdens de reis leert kennen) of met mensen die je al kent.

Misschien is het wel een idee om mee op reis te gaan met een bevriend koppel? Je denkt er misschien niet meteen aan, maar het is wel een optie en het kan best leuk worden. Of wie weet deel je ooit een hotelkamer met twee mannen waarmee je al jaren bevriend bent – been there, done that. Als jullie goed met elkaar opschieten, zal het allicht een geweldige reis worden.

2a77e9955749df30415890535c6ccb39

STAP 3a: vind het juiste reisbureau
Als je hierboven beslist hebt om in je eentje op reis te gaan, dan kan je meteen beginnen aan je reisplannen.

Wie ervoor gekozen heeft om in groep te reizen, kan maar best reisagentschappen en tour operators beginnen googelen. Er zijn verschillende goede reisagentschappen, en de meeste hebben ook een specialisatie. Denk maar aan reizen voor jongeren, vrijgezellen, avontuurlijke reizen, citytrips voor shopaholics enzoverder. Ze organiseren lokale reizen, internationale trips, wandel- en kampeeruitstappen, cruises (zelfs party cruises), roadtrips, … noem maar op!

Tip: we hebben de afgelopen jaren al veel goeds gehoord over KrisKras en Joker. Single vrienden en vriendinnen van ons zijn al meermaals met deze of andere bureaus op reis geweest en hebben er zelfs nieuwe vrienden aan overgehouden.

10679513_10152335079377026_1430945816254563562_o

STAP 3b: vind het juiste reisgezelschap
Vermoedelijk reizen de meesten onder jullie liefst in goed (bekend) gezelschap. Maar hoe vind je de juiste travel buddies? Hou om te beginnen je ogen en oren open. Als je nog eens samenkomt met vrienden, vermeld dan dat je graag nog eens een reis zou willen maken.

Ben je actiever op zoek naar reisgezelschap, vraag het dan aan deze mensen:

  • Je beste vrienden, natuurlijk
  • Vrienden en kennissen waarmee je af en toe eens afspreekt
  • De mensen van je sport- of hobbykring
  • Je favoriete collega’s
  • Familieleden waar je goed mee overweg kan

Denk je dat je iemand gevonden hebt om mee op reis te gaan? Begin dan meteen met agenda’s en reisvoorkeuren vergelijken zodat je weet of het een match is. Hier zullen zowel je bucketlist als de antwoorden op de vragen bij stap 1 zeker nog van pas komen.

Is het een match, dan ben je ineens klaar om vliegtuig en slaapplaats te boeken. Stuur ons een kaartje? 😉

there-is-an-unspoken-bond-you-create-with-the-friends-you-travel-with-1024x684

Plaats een reactie