Problemen van alleenwonende vrouwen opgelost

Soms is het zwaar om op je eentje te wonen. Je houdt van de vrijheid… tenzij er een gigantische pin in de badkamer zit of je het deksel maar niet van die bokaal krijgt. Dan komen deze lifehacks voor single vrouwen goed van pas.

8eb87b1fba6566150dc9fa22c1b90e42[1]Het lukt je maar niet om de rits van je kleedje dicht te krijgen. En er is niemand om je even een handje te helpen.
Gelukkig heb je wel altijd een paar veiligheidsspelden en een stukje draad of touw in de buurt. Bevestig eerst een veiligheidsspeld aan de rits van je kleedje. Vervolgens maak je het touw vast aan die veiligheidsspeld. Zo zip je heel eenvoudig de rits dicht in je eentje.

Als je klaar bent, haal je de veiligheidsspeld opnieuw van de rits. Lukt dat niet, dan kan je ook het stukje touw wegmoffelen langs de binnenkant van je jurkje. Als je een dunne koord gebruikt hebt, is de kans groot dan niemand er iets van ziet. En als je er wel een opmerking over krijgt, kan je alles uitleggen en word je waarschijnlijk nog stiekem bewonderd omdat je zo’n sterke vrouw bent die met een beetje creativiteit haar eigen problemen oplost.enhanced-21665-1413580809-3[1]

Hetzelfde geldt voor armbanden. “Hoe krijg ik die in ’s hemelsnaam aan met maar één hand vrij?!”
Dat is gemakkelijker dan je misschien denkt. Blijkt dat paperclips een geweldige hulp zijn om armbanden aan te krijgen. Steek een uiteinde van je paperclip door het uiteinde van je armband – het rondje, niet het haakje. Neem de paperclip met één hand vast om je armband op zijn plaats te kunnen houden. Zo maak je het jezelf gemakkelijk om met je andere vrije hand het armbandje te sluiten.

enhanced-buzz-27774-1413230998-4[1]Een oorbel kwijt?
Met die ene overblijvende oorbel kan je niet veel meer aanvangen. Je kan wel knopen gebruiken om ervoor te zorgen dat je oorbellen voortaan onafscheidelijk zijn. En stel dat je zelfs die knopen kwijtspeelt, dan ben je tenminste beide oorbellen tegelijk kwijt – in plaats van er nog eentje over te hebben die je toch niet weggooit, want stel dat die verloren oorbel dan nog opduikt. Ben je bang dat je de ‘oorbellenknopen’ kwijt zal spelen? Dan kan je ze ook aan een touwtje rijgen. Zo kan je ze nog ergens aanhangen als je wil.

desktop-1406690634[1]Haarspeldjes, waar zijn ze al je ze nodig hebt? Je hebt nochtans onlangs nog een nieuwe voorraad ingedaan, maar toch zijn ze nergens te bespeuren.
Een magnetische strip tegen de muur doet wonderen. Je zult nooit meer naar je speldjes moeten zoeken, en het is gemakkelijk om ze vast te pakken terwijl je bezig bent met je haar.

p685t[1]Er zit een gigantische spin op de muur! Je bent in shock.
Gelukkig kan je ze op verschillende – al dan niet dodelijke – manieren verwijderen. Je kan ze gewoonweg opzuigen met de stofzuiger (mijn favoriet), of er een glas over zetten en een kartonnetje onder het glas schuiven. Zo kan je ze levend naar buiten escorteren. Je kan ook proberen om ze dood te slaan met je schoen, maar dat doe je best alleen als je goed kan mikken. En dan nog.

Open-Bottles[1]

“Damn!” Je vrienden komen op bezoek en je hebt geen flessenopener in huis…
Maar op je wimperkruller kan je altijd rekenen. Nee, het is geen grap, wimperkrullers kunnen effectief dienen als flessenopeners. Probeer het eens.

Je krijgt de pot augurken niet open. En die sexy buurman van je is natuurlijk net op stap met zijn vrienden.
Een geëmancipeerde vrouw moet haar eigen potten kunnen openen. En het goede nieuws is dat je daar niet voor moet beginnen bodybuilden. Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Je neemt de glazen bokaal en je tikt zachtjes met de rand van het deksel tegen de rand van de tafel. Herhaal dit ongeveer 10 keer, tot je een klik hoort in het deksel. En voila, het potje openen wordt kinderspel.

Vroeger at je veel fruit – want je mama herinnerde je er regelmatig aan dat het gezond is. Tegenwoordig moet je jammer genoeg je appels na enkele weken in de vuilnisbak gooien.
Laat me raden… je fruitmand staat op een onopvallende plaats of in een kamer waar je niet veel bent. Dus neem je fruitmand (of koop jezelf een fruitmand als je er nog geen hebt) en zet ze in het midden van de kamer waar je het vaakst bent. Je zult merken dat je automatisch vaker fruit begint te eten. Een andere leuke tip is fruitsalades maken. Zo eet je allerlei soorten fruit… en het is nog lekker ook!

Heb je nog geen oplossing gelezen voor jouw alleenwoonprobleempje? Laat ons hieronder weten waar jij mee zit en wie weet vinden we samen een geniale oplossing.

Plaats een reactie