Wat je moet doen nu je single bent

Thomas ZUMBIEHL/Flickr

Copyright: Thomas ZUMBIEHL/Flickr

Het is zover: na maanden of jaren ben je terug vrijgezel. En natuurlijk ben je nog niet over je vorige relatie en weet je niet goed wat nu gedaan. Wij zorgen alvast voor een sprankeltje inspiratie.

1. Pimp je woonst
Het eerste dat Jennifer Aniston destijds deed nadat ze splitte met Brad Pitt? Hun huis laten ombouwen tot een extra vrouwelijke vrijgezellenwoning. Een prima idee, dus laat je eens goed gaan. Koop een dekbedovertrek in je favoriete kleur, richt de woonkamer terug in met kussens en kaarsen die jij leuk vindt en hang foto’s van je ouders en beste vriend(inn)en op. Het kan allemaal!

2. Terug naar (avond)school
Altijd al een kookcursus willen volgen of een diploma ondergoed ontwerpen willen halen? Nu je single bent, kan je jezelf en je eigen interesses beter leren kennen en verder ontwikkelen. Je moet er natuurlijk wel tijd voor vinden, naast je ongetwijfeld drukke werk- en uitgaansleven.

3. Experimenteel koken
Als er niemand anders mee eet, kan je jezelf eens helemaal laten gaan in de keuken. Altijd al eens spontaan een dessert in elkaar willen knutselen met Aardbeien, slagroom en chocolade? Dit is je kans!

4. Ladies nights
Vrijgezel zijn betekent dat je meer tijd hebt om door te brengen met je beste vrienden en vriendinnen. Spreek af waar en wanneer je maar wil. Onze favoriet: organiseer thuis af en toe een ‘ladies night’. Dat kan een wijn- en kaasavondje zijn, een spelletjesavond of een avondje schaamteloos romantische komedies kijken.

5. Ga zo vaak uit als je wil
Een avondje stappen is een must voor wie pas terug single is. Zo zie je meteen wat je allemaal (niet) gemist hebt de afgelopen tijd – en zie je misschien ook wel vrienden van vroeger terug. Wie weet leer je wel leuke nieuwe mensen kennen waarmee je regelmatig weg kan gaan.

6. (Her)bekijk je favo series
We kunnen allicht allemaal wel een serie bedenken die we graag eens zouden willen (her)bekijken. Maak een lijstje met de series die je absoluut ooit gezien wil hebben… en kijken maar!

7. Ga spontaan naar het strand
Heb je een vrije dag en heb niemand tijd of zin om af te spreken? Pak dan je tas en ga spontaan naar het strand, naar de winkelstraat of ergens anders. Spontane trips zijn vaak de leukste en helpen je om vollédig tot rust te komen.

8. Alleen reizen
‘Soloreizen’ is een van de reistrends van het jaar. Geen wonder, want door alleen te reizen leer je heel veel nieuwe mensen kennen en leer je ook jezelf kennen in een mum van tijd. Wie niet graag in z’n eentje de wereld rondreist, kan ook terecht bij verschillende reisbureaus – bijvoorbeeld KrisKras – die groepsreizen voor singles/jongeren organiseren.

9. Doe vrijwilligerswerk
Vrijwilligerswerk is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen én je doet tegelijk iets goeds voor de maatschappij of de planeet. Heb jij je altijd al bij het dierenasiel willen aanmelden om met de honden te gaan wandelen? Gewoon doen!

10. Probeer te sparen
Nee, het is niet gemakkelijk. Overal zien we schoenen, juwelen, kleedjes en veel meer dat we doodgraag willen kopen. Maar als je single bent, kan het leven best duur zijn. Dus probeer tussen het levensgenieten door ook af en toe wat te sparen.

2 Reacties op “Wat je moet doen nu je single bent

  1. Pingback: Cartwheel on the beach | Acne·

Plaats een reactie